Internationale belangstelling voor kloosterprogramma NCRV

'Het nieuwe Klooster', het antwoord van de NCRV op het immens populaire Big Brother trekt internationaal veel aandacht. Lips, bedenker van het programma, presenteerde het plan vorige week op de mediabeurs Mipcom in Cannes.

Het programma zal 13 weken lang twaalf mensen van verschillende gezindten (wereldgodsdiensten) met de camera volgen. Het geheel vindt plaats in een oud klooster.

De internationale belangstelling komt ondermeer van een Australische producent. Deze wil het programma gaan uitzenden in AustraliŽ, Nieuw-Zeeland, Engeland en Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen. Een Duitse TV-producent had al eerder voorgesteld om het programma samen met de NCRV te ontwikkelen. Vanuit de VS is volgens Lips belangstelling getoond door een bekend filmregisseur.

Wanneer de financiŽring rond is zal het programma volgend najaar op de Nederlandse buis te zien zijn. In de show moeten de kloosterlingen net als Big Brother opdrachten vervullen. De programmamaker denkt daarbij aan het ritueel slachten van een geit en een week vasten.