Twee Engelse voetbalfans gewond bij schietpartij

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee Engelse voetbalfans in Bratislava gewond geraakt bij een schietpartij. Een woordvoerder van de Engelse voetbalbond FA verklaarde dat de twee zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Een van de fans werd bij de schietpartij in zijn been geraakt, de andere in de nek. Het Engels elftal speelt zaterdag in Bratislava tegen Slowakije in het kader van de EK-kwalificatie.

Het incident vond plaats bij een café op amper honderd meter van het hotel waar de Engelse selectie verbleef. Verschillende spelers werden door de knallen uit hun slaap gerukt.

De in zijn been geraakte supporter verklaarde dat hij en een aantal anderen het café wilden verlaten toen de eigen ordedienst van de horecagelegenheid begon te schieten. De eigenaar maakte bekend dat hij ging sluiten toen er ongeveer zestig fans aanwezig waren. De politie verklaarde dat de grote groep weigerde te vertrekken waarop de bewaking ingreep en de schietpartij begon. Er vielen totaal zestien schoten. Beide gewonden verkeerden niet in levensgevaar. De in de nek geraakte supporter gaf er de voorkeur aan zich in eigen land te laten opereren.