Ontploffing in buitenwijk Helsinki

ToBe had ons via IRC het volgende te melden:

Gisteravond omstreeks half acht is er in een warenhuis in een buitenwijk van Helsinki, een ontploffing geweest. Hierbij kwamen 6 mensen om het leven en raakten er tientallen gewond.

Over de oorzaak van de explosie wordt nog gespeculeerd. De politie sluit een bomaanslag niet uit, aangezien de plek van de explosie vreemd zou zijn als het een gaslek betrof.

Ten tijde van de explosie waren er ongeveer tweeduizend mensen aan het winkelen. Het warenhuis is ÚÚn van de grootste van heel Finland en heeft ongeveer 136 winkels.

=Update=
De politie heeft zojuist bevestigd dat het om een aanslag gaat. Ze zijn op het moment bezig met het laatste slachtoffer te identificeren. De politie meldt dat het wel eens om een zelfmoord aanslag zou kunnen gaan.

=Update2=
Alle overledenen zijn nu ge´ndentificeerd. De laatste man die ze ge´ndentificeerd hebben is diegene die de zelfmoord aanslag heeft gepleegd. Waarom de aanslag gepleegd is, of door wie is nog niet bekend.

Doktoren vertelden dat ze uit de man 15 hagel patronen hebben gehaald, wat er op duidt dat de bedoeling van de man was zoveel mogelijk mensen te doden.

De man is zeer waarschijnlijk een student van een universiteit (vermoedelijk Helsinki)

=Update3=
De aanslag is gepleegd door een finse student die scheikunde studeerde. De politie heeft zijn huis doorzocht en heeft daar materialen en instructies gevonden om de bom te maken. De instructies waren gedownload van het Internet en uitgeprint.