Valse kaarten voor Springsteen

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Concertorganisator Mojo waarschuwt Bruce Springsteen fans dat er valse kaarten worden aangeboden voor het concert van 22 oktober in Rotterdam. Volgens Mojo zijn er enkele honderden valse kaarten in de omloop die voor veel geld worden verkocht op de zwarte markt. De valse kaarten zouden zijn gemaakt met ongeveer 500 gestolen blanco concertkaarten die vorig jaar al zijn gestolen.

Met een kopieermachine werd daar dan vervolgens de tekst opgedrukt waardoor de kaartjes moeilijk van de echte zijn te onderscheiden. Maar aangezien alle kaartjes een 'serienummer' hebben zijn de valse kaartjes bij het betreden van de zaal er makkelijk uit te halen. De kaarten worden volgens Mojo via internet en krantenadvertenties aangeboden voor soms wel 200 euro per stuk, terwijl ze in de legale voorverkoop 'maar' 55 euro kosten. Aangezien Bruce Springsteen voorlopig maar één concert geeft zijn veel mensen bereid er op de zwarte markt meer voor te betalen.

Het concert van Bruce Springsteen is onderdeel van een 'mini-tour' door Europa. Hij heeft al aangekondigd om in 2003 uitgebreider terug te komen naar Europa. Waar en wanneer dat precies is, is nog niet bekend.