Bruggetjesspringer veroordeeld

Een rijontzegging van één jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor dronken rijden en 500 euro boete voor bruggetjesspringen, daartoe werd gisteren de 19-jarige B. S. uit De Rijp veroordeeld door de rechtbank in Alkmaar.

S. had op 3 juni in zijn woonplaats na cafébezoek met zijn auto aan bruggetjespringen gedaan. Dat is met hoge snelheid over bruggen rijden, waardoor de vier wielen van een wagen even los van de grond komen. S. zei dat hij een dergelijke stunt wel vaker had uitgehaald, maar dan zonder drank op. Hij kreeg daar ''een kick'' van. Dat laatste ontlokte de rechter tot de uitspraak ,,Bent u wel fris bij uw hoofd?''.

Dat zal S. zich wellicht nu ook wel afvragen. Op de bewuste dag ging hij met bijna driemaal te veel alcohol in zijn bloed ''bruggetjesspringen'' met een vriend naast hem. Daarbij stuitterde zijn auto tegen een boom en kwam tot stilstand tegen de gevel van een kantoorpand. Zijn vriend liep een gebroken kaak op. De schade aan het pand bedroeg een kleine 4.000 euro.