Balkenende wil gesprek over geweld op tv

Minister-president Balkenende heeft gisteravond in het RKK/KRO-tv-programma Kruispunt gezegd dat hij met de omroepen in gesprek wil over het geweld op tv. Dit in het kader van het debat wat nu gevoerd wordt over de normen en waarden in ons land.

Balkenende zei dat wat hij soms op tv ziet, elke beschrijving tart. De premier wees er overigens ook op dat de omroepen een eigen verantwoordelijkheid in deze hebben. Verder vallen uitzendingen natuurlijk onder de vrijheid van meningsuiting en zijn ouders uiteindelijk zelf verantwoordelijkheid voor welke programma's hun kinderen mogen zien.

Verder zei de premier dat hij een voorstander is van het idee om ziekenhuizen te voorzien van videocamera's ter bestrijding van agressie. Hij vindt het een manier om agressievelingen die onder invloed van alcohol en drugs het personeel lastig vallen, later met hun gedrag te confronteren.

Uit een enquete die Kruispunt had laten houden blijkt dat bijna 93% van alle Nederlanders het goed vinden dat er een debat wordt gevoerd over normen en waarden. Ruim 57% ziet in Balkenende de man om dat debat te leiden.