Staking bij metro Londen en Parijs

Een massale verkeerschaos deze morgen in Londen, waar het metroverkeer 24 uur is stilgelegd door een staking. Drie miljoen mensen, die normaal met de metro reizen, moeten op een andere manier hun weg door de stad vinden.

De BBC meldt dat er deze keer meer problemen zijn dan tijdens eerdere stakingen bij de metro, omdat er geen extra bussen worden ingezet. De lijnbussen puilen dan ook uit en moeten de meeste reizigers laten staan. Bij de grote stations worden stadsplattegronden uitgereikt aan degenen die noodgedwongen te voet naar het werk gaan.

De Londense stakers, die op deze manier een loonsverhoging willen afdwingen, hebben voor komende dinsdag een tweede stakingsdag gepland.

Ook in Parijs staakt het metropersoneel, maar daar zijn de gevolgen voor de reizigers iets minder erg. Hier staakt slechts het personeel van één vakbond, wat een uitval van slechts 20% van de ritten veroorzaakt. In Parijs draait het behalve om een loonsverhoging ook om een betere ziektekostenverzekering voor het personeel.