Vivendi trekt stekker uit Scoot

b_buster en Slatop hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Franse concern Vivendi heeft enige tijd geleden besloten te stoppen met dochteronderneming Scoot. Scoot kwam zo'n vijf jaar geleden op de Nederlandse markt als concurrent van de Gouden Gids. Het bedrijf zocht voor internetters of bellers de gegevens op voor bepaalde producten en diensten.

Vivendi heeft in alle stilte besloten te stoppen. Vandaag werd het nieuws door financieel directeur M. Beurms van Scoot Benelux bevestigd. De toekomst van het verlieslijdende bedrijf hing al enige weken aan een zijden draadje door de problemen waar Vivendi mee kampt. Het Franse mediaconcern heeft een enorme schuldenlast.

Beurms wil niet zeggen hoe de stand van zaken qua financiŽn is bij Scoot. 'We waren nog een opstartend bedrijf dat verlies leed, maar de omzet steeg en het verlies daalde', aldus Beurms. De zoektocht naar een nieuwe geschikte partner is al begonnen. Er zijn met diverse kandidaten gesprekken gevoerd, maar Scoot is 'er niet in geslaagd om in deze weinig florissante economie de juiste prijs te krijgen'.