Mobiele telefoon laat appartement ontploffen

Twee Belgische brandweermannen van Kruibeke liggen met zware brandwonden in het brandwondencentrum, nadat een zelfmoordenaar zijn appartement liet ontploffen. De man (38) had na een ruzie met zijn vriendin de gaskraan opengedraaid. De man overleed kort na de ontploffing.

De ontploffing had voor nog veel meer slachtoffers kunnen zorgen, maar de bovenburen konden met hun drie kinderen nog net op tijd hun huis verlaten. Een rinkelende mobiele telefoon van de zelfmoordenaar zou het appartement tot de ontploffing hebben gebracht.

De vriendin belde na de ruzie de politie en vertelde dat haar vriend met zelfmoord had gedreigd. Toen de politie een gaslucht constateerde werd de brandweer opgeroepen. Toen de manschappen het gebouw betraden werd een slapend gezin ontdekt, welke meteen werden geŽvacueerd. "Onze manschappen hadden alle voorzorgsmaatregelen genomen," vertelt de onderluitenant. "Ze hadden de elektriciteit uitgeschakeld, maar net toen ze beslisten om zich terug te trekken uit de woning, deed de rinkelende GSM het opgehoopte gas ontploffen."

De brandweercommandant en zijn adjunct werden naar buiten geblazen. De zelfmoordenaar kwam seconden later brandend over zijn gehele lichaam naar buiten gestrompeld. Alle drie liepen brandwonden op in de derde graad. De zelfmoordenaar is daaraan later bezweken. De toestand van beide brandweermannen is nog steeds kritiek.

Wildehaar had ons dit bericht via de newssubmit te melden.