Minster de Boer: Meer asfalt en iets harder rijden

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-minister De Boer van Verkeer en Waterstaat wil in de komende kabinetsperiode 380 miljoen euro extra uittrekken voor de aanleg van nieuwe wegen. De bewindsman wil vooral investeren in de aanleg van nieuwe spitsstroken.

Het geld voor de uitbreiding van het wegennet krijgt De Boer door te bezuinigen op de aanleg van nieuwe spoorlijnen. Zo wordt de oplevering van de Hanzelijn tussen Zwolle en Lelystad 5 jaar uitgesteld, en ook andere projecten zoals de Randstadrail moeten wachten. Ook wordt de strippenkaart voor bus, tram en metro duurder. Aan de Betuwelijn wil de minister niet tornen, omdat de aanleg van dit goederenspoor al te ver is gevorderd.

Maximum snelheid

De Boer zegt een en ander in een interview met de Volkskrant van vandaag. Daarin zegt hij ook dat automobilisten die maar een klein beetje te hard rijden, niet onmiddellijk hoeven te worden bekeurd.

De Boer bepleit een snelheidsmarge van 10 kilometer per uur. "Waar nu 100 mag worden gereden, wordt het 110 kilometer per uur en waar het 120 is,kan het naar 130 kilometer per uur". Op provinciale wegen mag van hem 90 worden gereden. Wel moeten degenen die nog harder rijden, flink aangepakt moeten worden. ''Het is tot hier en niet verder''.