Efteling verwelkomt 80 miljoenste bezoeker

Het vijftig jaar oude attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel heeft donderdag de tachtig miljoenste bezoeker ontvangen. De gelukkige is Nathalie Ros uit Papendrecht. Samen met haar 2-jarige zoontje Michiel en zijn beide oma's werd zij verwelkomd door directeur P. Holtrop van de Efteling.

Van kleins af aan bezoek ik elk jaar de Efteling. Dit keer gaat mijn zoontje voor het eerst mee. Zijn eerste bezoek wordt nu zeker een onvergetelijke gebeurtenis"", aldus Nathalie Ros.

Het Papendrechtse viertal kreeg onder meer een bezoek aan de Winter Efteling, de winteropening van het park, voor vijftig personen aangeboden. De overige bezoekers werden donderdag getrakteerd op een stuk van een enorme Efteling-feesttaart.

De Efteling ging in 1952 open als sprookjespark. Het park bestond toen uit tien door Anton Pieck en Peter Reijnders vormgegeven sprookjes, een theehuis en een speeltuin. In dat jaar werden in totaal 240.000 bezoekers genoteerd. In vijftig jaar tijd is de Efteling uitgegroeid tot een park met internationale allure.