Meisje overleeft GHB-mixje maar net

Vandaag staat in het Noord-Hollands dagblad het verhaal te lezen van een 17-jarig meisje die, en dat komt helaas vaker voor, bedwelmd werd door een aangeboden drankje waarin stiekem GHB zat.

Het meisje, Laura van Nispen uit Heemskerk, overleefde de ongewenste mix maar ternauwernood. Het begon afgelopen weekend als een gezellige stapavond. Met een groep goede vrienden ging Laura naar een kroeg in Wijk aan Zee. Op zeker moment bood een onbekende man haar een biertje aan dat het meisje dankbaar accepteerde. Even later werd ze draaierig.

Haar vrienden belden daarop een taxi, maar Laura zakte al bewusteloos ineen, en haar ademhaling stopte. Wat er daarna exact is gebeurd is onbekend maar Laura kwam weer bij en begon te spugen. Achteraf is dat overgeven waarschijnlijk haar redding geweest. Haar ouders hebben haar half in coma naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze weer bij kennis werd gebracht. Wel is ze nog steeds doodmoe en kan zich niet concentreren. Dat kan volgens deskundigen nog wel een half jaar aanhouden

Uit onderzoek bleek dat in het gekregen biertje inderdaad GHB gezeten heeft, plus nog een andere, nog onbekende stof. Op internet is dat spul volgens de vader van Laura gewoon te koop voor 10 euro en je kunt het ook zelf maken. De afgelopen maanden zijn er in Nederland al drie mensen aan overleden, ook nadat een onbekende het in hun drank had gedaan. Want in combinatie met alcohol is het dodelijk.

De politie van Heemskerk probeert te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het gebeuren, maar heeft vrijwel geen aanknopingspunten.

-
Zie voor meer info ook het complete verhaal in het NHD