Politie voorkomt veldslag in Leerdam

Esposa en Rob Urlings hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leerdam heeft de politie gisteravond vlak voor tien uur de Westwijk afgegrendeld om vechtpartijen tussen grote groepen jongeren te voorkomen. Eerder deze week waren er ook al vechtpartijen geweest. Daarbij waren grote groepen Molukse en Turkse jongeren betrokken. Zij gingen elkaar met messen en stokken te lijf.

Met de afgrendeling van gisteravond is volgens de politie een treffen tussen Turkse, Somalische en Molukse jongeren voorkomen. De politie was getipt over een confrontatie in de wijk. Vlak voor tien uur zagen zij een groep van ongeveer 40 jonge Molukkers die, gewapend met stokken, buizen en zwaarden, de wijk in wilden trekken.

Burgemeester van Veelen van Leerdam voerde samen met de politie overleg met vertegenwoordigers van de Turkse, Molukse en Somalische gemeenschap. Oudere Molukse inwoners probeerden de jongeren tot kalmte te manen.

Aanleiding voor de broeierige sfeer van de laatste dagen in Leerdam is een vechtpartij afgelopen zaterdag tijdens een muziekfestival op het Europaplein.