'RTL speelt vals in de Zwakste Schakel'

Fe2O3 en thedoctor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het AD van vanochtend zegt Hans Siebbeles (40), die zelf kandidaat is geweest, dat het RTL 4-programma 'De Zwakste Schakel' de boel manipuleert. Volgens hem gaat men op zijn zachtst gezegd erg creatief om met de montage.

Siebbeles zegt dat hij op tv ineens een heel andere vraag kreeg voorgeschoteld, dan die hij in de studio had moeten beantwoorden. Ineens wist hij dus een antwoord op een vraag niet, waarop hij het antwoord eigenlijk wel had geweten. Door Chazia Mourali, de presentatrice van het programma, werd hij nu dus voor niets afgesnauwd.

Ook zegt Siebbeles dat hij tijdens de opnames in de eerste ronde vier vragen fout had, maar dat hij op de tv glansrijk door de eerste ronde heenkwam zonder ook maar één fout antwoord te geven. De verklaring hiervoor volgens Siebbeles: 'Door te goochelen met de volgorde proberen ze het zo te laten lijken dat kandidaten niet worden weggestemd om foute antwoorden maar vanwege persoonlijke onmin. Mijn buurvrouw, die mij eruit wilde hebben omdat ik een aantal vragen mis had, werd net zo lang ondervraagd tot ze zei dat ze niet van mannen met oorbellen zoals ik hield. En dát was op tv. Dat vind ik prima, maar dan moeten ze toegeven dat het programma een soap is met acteurs die zelf niet eens weten waarin ze zijn beland, en niet volhouden dat De Zwakste Schakel een kennisquiz is.'

Het blijkt ook dat Chazia Mourali de bitchy reacties niet zelf ter plekke verzint, zoals het op tv lijkt, maar dat er na elke ronde 20 minuten pauze is, waarin de redactie de opmerkingen voor haar verzint.

RTL doet het relaas van de deelnemer af als onzin en beweert dat ze anders toch nooit bijna 100 afleveringen hadden kunnen maken.