Vlaamse internetpedofiel opgepakt

Stuartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Maandagavond werd er in een programma van de Vlaamse TV zender VTM een val opgezet om een internetpedofiel te lokken. Dit is naar aanleiding van de moord op Holly en Jessica in Groot-Brittannië gedaan. Voor deze val werd er een 13-jarig meisje gebruikt dat zich in een chatroom bevond.

Na enkele minuten gaf er een gebruiker zijn echte naam en een foto aan het meisje. Tevens maakte zij een afspraak bij een kiosk van de Metropolis in Antwerpen. Het plan van de pedofiel, die 35 jaar oud is, was om het meisje een café in mee te nemen om daar te praten en om direct daarna het meisje mee te nemen naar een hotel in de buurt.

Gelukkig is het niet zover gekomen. De Belgische politie kon ruim op tijd de banden van VTM in beslag nemen om vervolgens een huiszoeking te houden bij de pedofiel zelf. Hierbij hebben ze genoeg bezwarend materiaal gevonden op de man zijn PC en hij is onmiddellijk aangehouden. De politie heeft nog wel gewaarschuwd dat het zich voordoen als kind, om pedofielen te zoeken, onwettelijk is omdat het gaat om uitlokking.