Doek valt definitief voor Napster

Danzig, Erick en stardust hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het doek voor Napster is definitief gevallen. Een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware heeft gisteren de overname van Napster door het Duitse media- en muziekconcern Bertelsmann verboden. De rechtszaak was aangespannen door enkele platenmaatschappijen, waaronder A&M Records, Geffen Records en Interscope Records.

De rechter verbood Napster de inboedel te verkopen. De doorstart van het eens zo grote muziekplatform wilde ondanks de flinke investeringen door het Duitse mediaconcern Bertelsmann niet lukken. Bertelsmann was sinds oktober 2000 partner van Napster en heeft 83 miljoen dollar geïnvesteerd in de onderneming. Het wilde alle activiteiten voor 9 miljoen dollar overnemen om er een betaalde dienst van te maken.

Er zit volgens de directeur van Napster, Konrad Hilbers, niets anders op dan een liquidatieverkoop. 'Dat is jammer omdat Napsters technologie weinig waarde heeft zonder het getalenteerde team dat ermee werkte', aldus Hilbers.

Bijna alle 42 werknemers zijn naar huis gestuurd. Op de website van Napster staat enkel de boodschap 'Napster was here' nog te lezen.