Vader: "Mohammed Atta leeft nog"

Pierre_Smirnoff_2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vader van Mohammed Atta, de vermoedelijke leider van aanslagen op 11 september, zei in een interview op 1 september in het Duitse nieuwsblad Bild am Sonntag dat zijn zoon nog steeds in leven is.

"Hij zit ondergedoken op een geheime locatie om te voorkomen dat hij niet vermoord wordt door geheime diensten uit de Verenigde Staten", verklaarde de 66 jaar oude Mohammed el-Amir Atta. Hij ontkent dat zijn zoon, degene die het eerste vliegtuig in het WTC gevlogen zou hebben, meegedaan heeft aan de gruwelijkheden.

Het interview schilderde een beeld van een gekwelde man die het niet eens geworden is met de dood van zijn 33-jarige zoon en met de enorme misdaad waar hij van beschuldigd wordt. Hij is bang dat de VS hem wil vergiftigen.

Het interview vond plaats in zijn huis in Cairo, waar hij beschreef hoe hij van de aanslagen hoorde: "Mijn dochter belde de avond van de twaalfde september en zei dat ze langs zou komen. Ze stond bij de deur en zei dat ik de TV aan moest zetten. Tussen de beelden van de vliegtuigen die de WTC-torens invlogen, zag ik een foto van het paspoort van zijn zoon. Toen ik de foto van mijn zoon zag, wist ik dat hij het niet gedaan kon hebben. Mijn zoon belde me op 12 september rond het middaguur. We hebben 2 minuten gepraat over gewone dingen. Hij vertelde me niet waar hij vandaan belde. Op dat ogenblik wist geen van ons tweeŽn nog van de aanslagen."

De vader vertelde verder dat hij de aanslagen niet veroordeelde, maar dat hij de motivatie van de kapers kon begrijpen: "Elke dag worden onze Palestijnse broeders vermoord en hun huizen vernield. Als hun familieleden een vliegtuig in het Empire State Building zouden vliegen, dan zou ik ze geen verwijten maken."