''Sfeer voor moslims in NL wordt grimmiger''

De arrestatie gisteren van 8 vermeende extremistische moslims, die in Nederland o.a strijders zouden werven voor de internationale jihad, de gewapende strijd tegen vijanden van de islam, zal de verhouding tussen moslims en autochtone Nederlanders nog verder onder druk zetten. Dat zei directeur H. Karacaer van de Turkse islamitische beweging Milli Görüs vanmorgen.

Volgens hem was die relatie al overspannen, maar zal het nu alleen maar grimmiger worden: "Hier zaten we niet echt op te wachten. Sinds de terroristische aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten heb ik al het gevoel dat de beer los is". Karacaer vreest dat mensen nu meer dan voorheen alle moslims over één kam zullen scheren met extremistische moslims. Alleen al het feit dat verdachten een mogelijke band hebben met het al-Qaeda netwerk van Osama bin Laden, zal daarbij in wezen fungeren als bewijsvoering, meent hij.

Karacaer hoopt dat de verdachten geen Marokkanen zijn. Want ''in dat geval staat LPF-minister Nawijn alweer klaar om te zeggen dat alle Marokkanen het land uitmoeten", meent hij.