Celstraffen voor pedofiel Belgisch dorp

halvarine, Esposa, RaTz en jolos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Waalse Neufchateau veroordeelden de rechters gisteren 19 verdachten in de grootste pedofiliezaak in België sinds Dutroux. De zaak speelde in het Ardeense gehucht Lavacherie.

De hoofddader Pascal Teise en zijn echtgenote Muriël, beiden 37, hadden een prostitutienetwerk. Daarbij dwongen ze hun dochters van 10 en 14 jaar tot seks met klanten. De klanten werden later weer door de man gechanteerd met videobeelden.

Dorpsdokter

Zestien ''klanten'' zijn veroordeeld van een half- tot 5 jaar cel. Ondanks de veroordelingen bleven zij de zaak met de vreselijkste uitvluchten verdedigen. ''Het misbruikte meisje verzon maar wat'' en ''Ze zag er ouder uit.'' De meeste veroordeelden beweerden dat ze kwamen voor moeder Muriël en dat ze de jonge meisjes ''gratis erbij kregen''. Onder de veroordeelden bevond zich ook de dorpsdokter die zich voor zijn diensten in natura liet betalen.

De vader van de meisjes gaat voor negen jaar de cel in terwijl zijn tweede vrouw Muriël, de dorpsprostituee, acht jaar de bak indraait.

''Deze mensen, en vooral de ouders kenden geen verschil meer tussen goed en kwaad. Ze zijn een gevaar voor de samenleving en verdienen daarom jarenlange celstraffen'', waren de woorden van de rechter. Teise noemde ze een ''een psychopaat voor wie enkel het eigen genot telt".


Foto van de afgevoerde hoofddader.