Shoarma beneden peil

Penie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek waarbij het Algemeen Dagblad in de afgelopen week achtenvijftig Shoarmazaken onder de loep nam, blijkt dat deze zaken doorgaans vies zijn en dat het personeel ongeïnteresseerd is en veelal onbetrouwbaar. In de 58 zaken proefde het team van het AD niet alleen de shoarma met knofloofsaus, maar liet de snack ook analyseren.

Bedorven
Slechts 12 bedrijven scoorden een voldoende. Maar liefst 42 zaken kregen nul punten omdat zij de warenwet overtreden, waarbij het vooral ging om het sjoemelen met vlees. De consument die om een broodje lamsshoarma vraagt krijgt dan een mengsel van vleessoorten.

Volgens een test van het Centrum voor Smaakonderzoek was in 30 gevallen de smaak van het broodje shoarma beneden peil, en in negen gevallen werd gewoon bedorven vlees geserveerd. Ook de hygiëne laat ernstig te wensen over omdat de, veelal allochtone, ondernemers onvoldoende kennis hebben van de Warenwet.

Garage
Dr.ir.B.Cramwinckel, directeur van het centrum dat in opdracht van het AD de smaak beoordeelde: "Veel zaken kenmerken zich door onverschilligheid. Het vlees wordt met veel gebaren omgeroerd, maar werkelijke belangstelling voor het product ontbreekt. Als men de handen al aan een doek afveegt, zou die dikwijls niet misstaan in de werkplaats van een garage."