Eberhard: Wijnschenk is "een flapdrol"

ThunderCracker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens LPF-Kamerlid Cor Eberhard is de nieuwgekozen fractievoorzitter van zijn partij, Harry Wijnschenk, "een flapdrol". Bovendien is Wijnschenk naar zijn mening "de kwade genius achter de verdachtmakingen" aan zijn adres. Eberhard doet deze uitspraken in het dagblad Trouw.

'Hij moet me niet'
Cor Eberhard kwam zaterdag in opspraak toen het Algemeen Dagblad meldde dat hij een strafblad heeft en bovendien adressenbestanden van Leefbaar Nederland zou hebben gestolen. Het kamerlid doet de hele affaire echter af als een "een opzetje van Wijnschenk". "Hij moet me niet", aldus het geschorste Kamerlid.

De basis voor de aatijgingen van Eberhard is de zogenaamde erfenis-kwestie. Tien jaar geleden diende de zoon van zijn overleden vrouw een aanklacht in tegen Eberhard omdat hij onrechtmatig met de erfenis zou hebben gehandeld. De zaak is toen geseponeerd. De zoon deed de aangifte echter in de woonplaats van Wijnschenk, Almere. Eberhard is er van overtuigd dat de twee elkaar kennen: de zoon is sportfotograaf en Wijnschenk was uitgever van motorbladen. Bovendien is de beste vriend van Wijnschenk een agent in Almere. Dit alles bewijst volgens Eberhard dat Wijnschenk achter de beschuldigingen zit.

Advertentieverkoper
Wijnschenk wil niet op de aantijgingen ingaan. "Ik hoop voor Eberhard en voor ons dat hij kan blijven, we hebben iedereen nodig", aldus de fractievoorzitter.
Eberhard ontkent overigens door de partij tijdelijk op non-actief gezet te zijn en zegt vrijwillig "een time-out" te hebben genomen in verband met familie-omstandigheden. Voor Wijnschenk als fractievoorzitter heeft hij geen goed woord over. "Hij is een goede advertentieverkoper, meer niet."