Rolex valt uit anus

Chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen bij de halfopen gevangenis De Niendure, waar gedetineerden wennen aan een terugkeer in de maatschappij, melding binnenkwam van de diefstal van een gouden Rolex-horloge afgezet met diamantjes en een ring van hetzelfde topmerk, besloot het personeel van de Almelose inrichting alle bewoners te laten aantreden voor een visitatie.

D. (46) uit Roermond, die in Twente een straf uitzat voor onder meer bigamie, verzette zich echter tegen de visitatie, maar maakte na enig aandringen dan toch, geheel ontkleed, de verlangde kniebuigingen. Daarbij rolden de verdwenen Rolex (waarde: 3000 euro) en de gouden ring uit zijn anus, zo meldden drie medewerkers.

Tien briefjes van honderd
D. ontkende gisteren in zijn strafzaak het kostbare horloge in zijn anus te hebben verstopt en beweerde dat de sieraden achter zijn broeksband zaten. Politierechter S. Schreuder vond echter de inhoud van het procesverbaal van de bewakers geloofwaardiger.

De verdachte ontkende ook dat er sprake was van diefstal en zei van de eigenaar een bundeltje te hebben gekregen , waarvan hij dacht dat deze tien briefjes van honderd gulden bevatte. Politierechter Schreuder kon dat, gezien de latere 'vindplaats' bij D. niet geloven. Schreuder: "Een zware Rolex is een heel andere sensatie, en echte of een nepper is een omvangrijk iets". De politierechter is zelf behoorlijk goed thuis in de juwelierswereld.