'Abu Nidal vermoord op last van Saddam'

Een Amerikaanse overheidsfunctionaris zegt in de Britse krant Sunday Telegraph dat de Palestijnse terrorist Abu Nidal is vermoord op last van de Iraakse leider Saddam Hussein.

Afgelopen maandag werd Abu Nidal dood aangetroffen in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Volgens Irak pleegde de 65-jarige Abu Nidal zelfmoord toen de autoriteiten hem probeerden te arresteren. De functionaris, die anoniem wil blijven, zegt echter: 'Er is geen twijfel over. Abu Nidal heeft de prijs betaald voor zijn weigering om aan projecten van Saddam Hussein mee te werken.'

Nidal zou volgens de Sunday Telegraph hebben geweigerd strijders van het terroristennetwerk al-Qaeda te helpen. Ook zou hij hebben geweigerd aanvallen op de Verenigde Staten en andere westerse landen uit te voeren.

Abu Nidal pleegde een groot aantal aanslagen in de jaren zeventig en tachtig in de hoop Israël van de kaart te vegen en een Arabische revolutie te ontketenen. Bij de tientallen aanslagen in onder meer Azië, het Midden-Oosten en Europa vielen volgens Westerse inlichtingendiensten ongeveer negenhonderd doden en gewonden.

Eerdere berichten omtrent Abu Nidal op FOK!:
Terrorist Abu Nidal dood gevonden in Bagdad
''Abu Nidal leeft nog''
Bagdad bevestigt overlijden Abu Nidal