Andre de V. gaat in beroep tegen vonnis

4]-[ Highlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 35-jarige Andre de V. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot 15 jaar cel voor het aansteken van de brand die tot de vuurwerkramp in Enschede heeft geleid. Zijn advocaat, Moszkowicz, heeft besloten beroep aan te tekenen tegen het vonnis nadat hij De V. had bezocht. Moszkowicz is boos over het vonnis, dat hij 'schaamteloos' noemt.

Ook is hij verbolgen over de registratie van de woede-aanval van de V. tijdens de uitspraak. Hij rekent het de rechtbank aan dat fotografen en cameramensen vastlegden hoe De V. protesteerde tegen zijn veroordeling. 'Kennelijk heeft de rechtbank toestemming gegeven voor de aanwezigheid van televisiecamera's en fotografen in de rechtszaal. Het geeft aan hoe de Almelose rechtbank over deze zaak denkt', aldus Moszkowicz. Andre de V. was herkenbaar in beeld bij diverse tv-uitzendingen en op foto's.

Moszkowicz legt zich dus niet bij de veroordeling van De V. neer: 'Ik vecht dit vonnis aan, als het moet tot aan de Hoge Raad en het Europese Hof. Ik ga de wantoestanden van donderdag daarbij zeker aan de orde stellen.'