Nieuw huisdier: slechts water toevoegen

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de Tamagotchi en de Furby kunnen ouders hun kroost sinds enkele weken verwennen met huisdieren uit een papieren zakje. De Sea-monkeys, een soort pekelkreeftjes die voorheen werden gebruikt als visvoer, zijn sinds enkele weken bij speelgoedwinkels verkrijgbaar.

Gehypnotiseerd
De vrolijk getekende gedrochtjes met varkensneuzen en menselijke lippen worden geleverd in een papieren zakje waar eitjes in zitten. Nadat de eitjes in water zijn gegooid komt er binnen twee dagen leven in de brouwerij. De diertjes worden zo'n anderhalve centimeter lang en kunnen twee jaar mee. Ze planten zich in die tijd ook voort.

In het 'official sea-monkey handbook' wordt uitgelegd dat de wezentjes trucjes kunnen leren en dat ze zelfs gehypnotiseerd kunnen worden door de eigenaar. Volgens distributeur en importeur David Shalev, zullen de zee-aapjes rond Sinterklaas en Kerstmis zeer gewild zijn. Hij vindt zijn product zeker geen rariteitenkabinet. "Het is juist heel leerzaam. Kinderen kunnen zo zelf leven maken, zien hoe iets groeit en zich voortplant".Niet zo vreemd is dat deze nieuwe rage uit Amerika komt.