Nog altijd één gevangenisontsnapte spoorloos

Van de bolletjesslikkers die vannacht via het dak van de Roermondse gevangenis wisten te ontsnappen, is er nog altijd eentje spoorloos. Drie anderen zijn al door de politie aangehouden.

Rond één uur vannacht kreeg de politie een melding van mensen uit de buurt van de gevangenis, dat er enkele gedetineerden via het dak van de gevangenis gevlucht waren. Pas tegen half twee kwamen enkele personeelsleden van de gevangenis naar buiten om met de politie te overleggen. Er was lange tijd onduidelijkheid over hoeveel gedetineerden er nu precies waren ontsnapt. Eerst werd er vanuit gegaan dat de gevangenen hulp van buitenaf gekregen hadden, maar na het tellen van de gedetineerden bleken de twee helpers medegevangenen te zijn.

De politie begon een grootscheepse speurtocht en zette zelfs honden in. Binnen een kwartier werden er twee gevangenen ingerekend. Zij hielden zich schuil in de tuin van een woning naast de gevangenis. Ze waren gewond geraakt toen ze van de 6-meter hoge muur van de gevangenis gesprongen waren. Een derde gevangene werd gearresteerd toen hij in een telefooncel stond te bellen. De vierde gedetineerde, een 25-jarige man van onbekende nationaliteit, is dus nog voortvluchtig.