Moslimleider: Arabisch als Belgische taal erkennen

Catapult had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Antwerpse moslimleider Aboe Jahjal wil dat het Arabisch wordt erkend als officiële Belgische taal. Hij zei dat dinsdag op de Belgische televisie.

België kent nu al drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. Volgens Jahal zijn er nu zoveel mensen in België die Arabisch als moedertaal hebben, dat het logisch is deze taal dezelfde positie te geven als de andere talen die in België worden gesproken.

Jahjal is als leider van de Arabisch-Europese Liga (AEL) al een tijd bezig met de aanval in Antwerpen, de stad waar ruim 30% van de bevolking op het Vlaams Blok stemt. Eerder dit jaar organiseerde hij een omstreden anti-Israëlische demonstratie die op relletjes uitliep.

Jahjal overweegt ook om met een eigen partij te komen bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen.

Islamitische partij

Inmiddels heeft het Belgisch Islamitisch Centrum (BIC) al aangekondigd bij de parlementsverkiezingen van 2003 onder de naam "Jonge Moslimbeweging" (Mouvement Jeune Musulman) mee te willen doen aan de Belgische parlementsverkiezingen, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

De Jonge Moslimbeweging wil zo de visie van de islam van het BIC op politiek vlak promoten. De radicale islamitische beweging telt in België overigens maar 150 leden.