Heemskerk: Meisje vermist na chatbox-contact

In Heemskerk zijn posters verspreid met een foto van de 15-jarige Priscilla Beier uit die plaats, die al sinds 7 augustus verdwenen is. Het laatste wat de ouders van het meisje weten is dat ze met een jongen contact heeft gehad via een televisie-chatbox. Met die jongen heeft ze een afspraak gemaakt en daarna heeft niemand haar meer gezien.

Ze heeft nog wel een paar keer naar huis gebeld, maar na 10 augustus is niets meer van haar vernomen. Volgens de politie komt het vaker voor dat kinderen in de leeftijd van Priscilla het huis verlaten. Dat kan zijn vanwege een kalverliefde, of omdat ze denken dat ze het elders beter hebben. Maar meestal komen die kinderen na een paar dagen wel terug.
Omdat er vooralsnog geen strafbare feiten lijken te zijn gepleegd, kan de politie ook niet op eigen initiatief de media om aandacht vragen voor deze zaak.

Aanstaande vrijdag reizen negen familieleden en vrienden af naar Boxmeer en Oss in Noord-Brabant, om daar naar Priscilla te zoeken. Het laatste telefoontje van haar kwam daar vandaan.

Justitie laat weten dat de grens van het aantal dagen voor vermissing bijna is bereikt. Dan zal ook justitie de zaak intensief gaan onderzoeken. Het is overigens het Openbaar Ministerie dat moet bepalen of het onderzoek inderdaad geÔntensiveerd moet worden.

Priscilla Beier uit Heemskerk