Campagne tegen alcoholmisbruik studenten gestart

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder het motto 'Ik ben zat... en wie ben jij?' is vandaag voor de vijfde keer een alcoholvoorlichtingscampagne voor studenten gestart. De campagne is gericht op 75.000 eerstejaars studenten in 34 steden en wordt uitgevoerd in samenwerking met regionale instellingen voor verslavingszorg.

Studenten drinken gemiddeld zestien glazen alcohol per week, zes meer dan hun leeftijdsgenoten. Vooral leden van studentenverenigingen drinken veel, vrouwen gemiddeld zo'n 23 glazen per week, mannen zelfs 27 glazen.

In de campagne wordt gewezen op de risico's van overmatig drankgebruik. Voor studenten worden tal van activiteiten gehouden op diverse campussen. Alcoholstudiegidsen, posters, boekjes met adviezen voor mentoren, ander voorlichtingsmateriaal en T-shirts worden in de strijd geworpen. Op de informatiemarkten voor eerstejaars en via een internetsite wordt opnieuw de alcoholwetenschapskwis aangeboden. Vorig jaar deden hier zeventigduizend studenten aan mee.

Voor het eerst is er in het kader van de campagne ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een introductiecommissie die een positieve bijdrage levert aan het matigen van alcoholgebruik. Deze prijs, ter waarde van 750 euro, is gegaan naar de introductiecommissie Maastricht.