Nieuwe kabinet wil strengere aanpak hooligans

Het nieuwe kabinet wil snel maatregelen tegen hooligans. Staatssecretaris Ross van Sport wil binnenkort overleg voeren over de manier waarop geweldadige voetbalsupporters moeten worden aangepakt.

Voor Ross was gisteren de maat vol, toen supporters van PSV hun eigen spelersbus blokkeerde. Ross wil onder meer dat het stadionverbod beter wordt nageleefd en tevens onderzoeken of een verbod te koppelen is aan een meldingsplicht. Volgens Ross komen veel mensen met een stadionverbod alsnog op de tribune. "Als melding bij de politie dan de enige mogelijkheid is, dan moeten we daar hard over nadenken", aldus de CDA-staatssecretaris.

De laatste tijd zijn er steeds meer incidenten in het voetbal. Zo kreeg Feyenoord-trainer Van Marwijk vorige week een brief met kogels toegestuurd en waren er tijdens de open dag anti-joodse spreekkoren.

Staatssecretaris Ross krijgt steun van KNVB-directeur Henk Kesler. In het Algemeen Dagblad vraagt hij ook om snelle maatregelen: "We moeten hier echt iets aan gaan doen. Als we zo doorgaan, kunnen we net zo goed met betaald voetbal stoppen", aldus de directeur.