Uitslag wedstrijd om de Johan Cruyff-schaal

Tyler Durden en MREn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax heeft de Johan Cruyff-schaal gewonnen. In de Amsterdam ArenA versloeg Ajax PSV met 3-1. De wedstrijd begon vijf kwartier later dan oorspronkelijk gepland, door acties van PSV-supporters in Eindhoven.

PSV begon sterk aan het duel en kwam al na tien minuten spelen op voorsprong door een doelpunt met het hoofd van Kezman. Echter na het doelpunt kwam Ajax beter in hun spel wat resulteerde in de gelijkmaker (v.d. Vaart) vlak voor rust.

Negen minuten na rust kwam Ajax op een 2-1 voorsprong door een kopgoal van Mido. Vervolgens probeerde PSV nog een gelijkmaker te forceren, maar ze werden niet echt gevaarlijk. Een kwartier voor tijd maakte v.d. Vaart zijn tweede doelpunt van de avond en was de wedstrijd gespeeld.

Ronald Koeman, coach van Ajax, had het volgende over de wedstrijd te zeggen: "Ik vond dat we niet aggressief genoeg begonnen. Met name Andre BergdÝlmo was een dissonant in de Amsterdamse defensie, waardoor Koeman hem tijdens de rust verving en Petri Pasanen inbracht. Het is knap dat we spelend in ons eigen systeem PSV met 3-1 verslaan." De coach van PSV, Guus Hiddink, zei het volgende over de wedstrijd: "Door onze eigen gemakzucht hebben we Ajax in de wedstrijd geholpen."