Schumachers besteden geen tijd aan oma

Miljoenen racefans vinden de autocoureurs Michael en Ralf Schumacher helden. Grootmoeder Agathe, woonachtig in het Duitse Keulen, heeft daar een hele andere mening over. Zij klaagde onlangs in verschillende media dat ze te weinig aandacht van de twee Schumachers zou krijgen.

"Eenzaam en arm wacht ze op een bezoekje van haar kleinzonen" en "Vergeten door haar kleinzonen, levend van een klein pensioen", zo meldden verschillende grote Duitse media. Bij de verhalen staan foto's van een vrouwtje, Agathe Scheuer. Ze leeft in een klein flatje, en heeft de twee multimiljonairs voor het laatst met Kerstmis in 2000 gezien.

Met een inkomen van 400 euro per maand moet ze rondkomen, zonder daarbij ooit een cent te hebben ontvangen van haar kleinzonen: "Mijn hele leven heb ik niets van hen ontvangen. Dat heb ik liever dan honderd keer dank je wel te moeten zeggen", aldus de grootmoeder. Het gaat haar ook niet om het geld, "een bezoekje zou meer als welkom zijn", meent ze.

Michael Schumacher heeft inmiddels al een reactie gegeven. Hij gaf toe "bijna geen contact meer te hebben". "Dat betekent niet dat we onze oma zijn vergeten." Ralf Schumacher deed de verhalen af als "nonsens". Hij meldde dat door het voortdurend reizen en in het buitenland leven het contact door een minimum werd beperkt. "Het is nu eenmaal zo", voegde hij eraan toe.