IsraŽl trekt Ramallah binnen

Het IsraŽlische leger is vandaag Ramallah binnengetrokken, als vergelding voor de aanslag gisteren op de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem waarbij zeven mensen omkwamen.

Tijdens de inval werd onder meer het huis vernield van de dader van de zelfmoordaanslag in Jeruzalem, waarbij dinsdag zeven gewonden vielen. Ook werden vlakbij de ambtswoning van de Palestijnse president Arafat explosies gehoord.

Het IsraŽlische kabinet was gisteren, vlak voor de aanslag, akkoord gegaan met een pakket maatregelen dat een einde moet maken aan de terroristische aanslagen; familieleden van daders worden verbannen en huizen van aanslagplegers vernield. Ook kunnen Palestijnen gerechtelijk worden vervolgd als ze wisten dat een familielid een aanslag voorbereidde.

Hamas waarschuwt IsraŽl

Ondertussen heeft de radicale islamitische beweging Hamas gedreigd honderd IsraŽliŽrs om te brengen voor elke aanslag op ťťn van haar leiders.

De beweging eiste al de verantwoordelijkheid op voor de bomaanslag gisteren in de kantine van de Hebreeuwse universiteit. Daarbij kwamen twee IsraŽliŽrs en vijf buitenlanders om het leven; vier Amerikanen en een Fransman. Ook onder de ruim tachtig gewonden zijn veel buitenlanders.

Bush

President Bush heeft vandaag woedend gereageerd op het verlies van Amerikaanse levens bij de aanslag. Maar hij zei tevens te geloven dat vrede in de regio mogelijk is.

Bush sprak in Washington met koning Abdullah van JordaniŽ.