NOS komt met drie nieuwe sportprogramma's

Aankomend seizoen zijn er bij de NOS drie nieuwe sportprogramma's te zien. De drie nieuwe sportprogramma's komen naast de reguliere uitzendingen van Studio Sport en de Sportjournaals. Dit heeft de NOS vandaag bekengemaakt.

Vanaf oktober of november presenteert Mart Smeets van dinsdag tot en met vrijdag een nieuw late-avondprogramma, waarvan de titel op dit moment nog niet bekend is. De NOS noemt het programma een 'combinatie van actueel sportnieuws en een personalityshow.'

De analyses van voetbalwedstrijden op de vroege zondagavond verdwijnen uit de Studio-Sportuitzending. Ze verhuizen naar het nieuwe 'NOS Studio Voetbal', dat later op de avond wordt uitgezonden.

Ook komt er een nieuw programma gericht op de Olympische Spelen van Athene in 2004: 'Studio Sport Olympia'. Dit wordt een blok binnen Studio Sport op zondagmiddag. De omroep laat hierin onder andere zien hoe atleten zich voorbereiden op de spelen. In deze uitzending worden ook de voorbeschouwingen van de voetbalwedstrijden van zondagmiddag gegeven. Die kunnen vanuit een stadion komen, maar ook vanuit de studio.

Alle veranderingen hebben ook gevolgen voor de personele bezetting. Tom Egbers wordt de vaste presentator van de vroege zondagavonduitzending van 19.00 uur. Mart Smeets zal dit programma in principe niet meer presenteren. De nieuwe aanwinst van Studio Sport, de van AT5 overgekomen Barbara Barend (inderdaad de dochter van), gaat meewerken aan 'Studio Voetbal'.

Commentator Theo Reitsma, bijna 60 jaar, stopt nog niet bij de NOS, maar gaat zich alleen toeleggen op commentaar bij wedstrijden van de Champions League. Analyticus Wim Jonk gaat, op eigen verzoek, minder doen voor Studio Sport. Hij gaat namelijk aan de slag bij voetbalclub Volendam.

De NOS is nog in overleg met analytici Johan Cruijff en Ruud Gullit over hun vervolgcontracten. 'Waarschijnlijk komen we daar wel uit', aldus hoofdredacteur G. Dielessen.