Herman Heinsbroek betaalt eigen dienstauto

MrMarcus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Herman HeinsbroekDe nieuwe minister van Economische Zaken, Herman Heinsbroek (LPF), betaalt zijn nieuwe dienstauto uit eigen zak. De multimiljonair uit Naarden legt ongeveer 300.000 euro op tafel voor een gloednieuwe vierdeurs Bentley.

Op dit moment rijdt hij nog in een tweedeurs Bentley. Maar sinds hij minister van EZ is, zit er een chauffeur achter het stuur. Volgens een ingewijde heeft Heinsbroek gemerkt dat hij als passagier moeite heeft met in- en uitstappen.

Omdat Heinsbroek een gewone dienstauto geen gezicht vindt, schaft hij maar een nieuwe aan. Door deze auto zelf te financieren omzeilt hij de regels van het kabinet voor dienstauto's. Als excellenties op kosten van de belastingbetaler een limousine voor hun werk aanschaffen, mag die niet meer dan 45 eurocent per kilometer kosten. De nieuwe Bentley van Heinsbroek valt buiten deze regeling.

Het vermogen van Heinsbroek wordt, na de verkoop van zijn belang in Arcade, op 140 miljoen euro geschat. Heinsbroek is een echte autoliefhebber. Behalve de Bentley heeft hij thuis ook nog een Ferrari staan.