Levenslang voor verkrachting baby

Vrijdag heeft een Zuid-Afrikaanse rechtbank een 23-jarige man levenslange gevangenisstraf opgelegd omdat hij de negen maanden oude baby van zijn ex-vriendin had verkracht. De rechter zei dat de verdachte David Potse eigenlijk de doodstraf verdiende voor zijn daad.

De rechter zei dat hij in zijn loopbaan van meer dan dertig jaar nog nooit zo'n gruwelijk misdrijf had meegemaakt. De rechter sprak de veroordeling uit nadat de zeventienjarige moeder van de baby als getuige was gehoord. Zij vertelde dat de Zuid-Afrikaan, met wie zij zes maanden een relatie had gehad, haar bedreigde nadat ze hem voor een andere man had verlaten.

De politie had na de gruwelijke verkrachting het kindje, dat overigens gebeurde toen de moeder met een vriendin in een cafť was, zes mannen aangehouden die de avond van de verkrachting in het huis van de grootmoeder van de baby waren.

Terwijl in het hele land de verontwaardiging over de babyverkrachting tot grote hoogte was gestegen, liet justitie de mannen echter vrij. Volgens de politie bleek uit DNA-onderzoek dat geen van de zes het gedaan kon hebben. Later bleek dat het DNA van de 23-jarige Zuid-Afrikaan overeenkwam met de sporen die op de baby waren gevonden.