Aangifte wegens lekken identiteit Volkert v/d G.

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zes mensen hebben aangifte tegen de Wageningse burgemeester Sala (PvdA) en de oud GroenLinks-wethouder Bogers gedaan. Zij zouden het ambtsgeheim hebben geschonden door de naam van Volkert v.d.G., die vermoedelijk Fortuyn vermoordde, op 6 mei te laten uitlekken.

Ex wethouder Bogers (GroenLinks) had de volledige identiteit van Van Der G. een paar uur na de moord gekregen van PvdA Burgemeester Sala. De burgemeester maakte zich, zo zei hij, zorgen om de openbare orde aangezien in Den Haag rellen waren uitgebroken. Daarom had hij twee loco-burgemeesters, waaronder Bogers, op de hoogte gebracht.

Bogers heeft vervolgens ''uit nieuwsgierigheid'' de Vereniging Milieu Offensief (VMO) gebeld waar Van Der G. werkte. De aanklagers stellen dat de VMO hierdoor wellicht de tijd heeft gekregen om eventuele sporen van betrokkenheid bij de moord op Fortuyn uit te kunnen wissen.

Justitie wil niet meedelen wie de aangiften hebben gedaan. Een van hen is echter LPF'er M. Kievits, politiedocent aan de LSOP in Apeldoorn, die in eerste instantie zevende op Lijst Pim Fortuyn stond.

Zie ook: GroenLinks wethouder tipte VMO.