Honden zijn net kinderen

"Als je kinderopvang voor je werknemers organiseert, waarom dan geen hondenopvang?", meent Hans Wijnstekers, directeur van Record Automatische Deuren in Doorwerth. De ondernemer voegde direct de daad bij het woord en zorgde voor hondenopvang voor de trouwe viervoeters van zijn 32 werknemers.

Speciale gordel
Dagelijks komen acht honden met hun bazen mee naar het werk en die maken dankbaar gebruik van de speciaal voor hen aangebrachte voorzieningen, zoals een grote kennel met losloopruimte achter het bedrijfspand.

Maar de honden worden niet verplicht naar de kennel verbannen: in de werkplaats, waar de schuifdeuren gemaakt worden, liggen twee honden in de hoek. Een negen weken oude Jack Russell beweegt zich nieuwsgierig tussen de bureaus op het kantoor. Er is zelfs een installatiemonteur die zijn hond meeneemt in de bedrijfsauto en daar een speciale gordel voor heeft laten maken.

Frisse neus
Tijdens de lunchpauze worden de honden gezamenlijk uitgelaten in het nabijgelegen bos. Wijnstekers: "Dat is erg gezellig. Bovendien halen we zo zelf ook een frisse neus. Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier werkt, dat er humor is en gezelligheid. Daar dragen de honden ook toe bij."

Overigens is Record Automatische Deuren niet het enige bedrijf in Gelderland met dagopvang voor honden. Ook attractieverhuurder Axitraxi in Malden biedt de werknemers deze dienst aan.