Voetbal: Sparta bijna zeker van licentie

Kees van den Boer, president van de raad van commissarissen van Sparta heeft gezegd dat Sparta zo goed als zeker is van een licentie voor komend seizoen.

Van den Boer was vandaag in Zeist, waar hij voor het beroepscollege van de licentiecommissie van de KNVB de financiŽle stand van zaken toelichtte.

Na een lange zitting bleek Van den Boer erg zeker van zijn zaak: ,,We moeten voor donderdagmorgen 9 uur nog wat stukken overleggen. Dat gaan we doen.'' Van den Boer zegt dat nu alles is opgelost. ,,Het is op een oor na gevild.''

De Rotterdamse club zou hiermee de derde betaald voetbalclub zijn die de licentie in tweede instantie krijgt toebedeeld. Fortuna Sittard, NAC, TOP Oss en FC Den Bosch gingen ook in beroep tegen de eerste beslissing van de licentiecommissie.

Van deze clubs hebben NAC en FC Den Bosch de licentie inmiddels al binnen, Fortuna Sittard moet wachten tot woensdag en TOP Oss zal mogelijk dinsdag al uitsluitsel krijgen.

Vlak voordat de zitting begon zat Sparta nog met een gat van 400.000 euro in de begroting. Vrijdag kreeg de club een tegenvaller te verwerken toen de arbitragecommissie van de KNVB Sparta geen toestemming gaf om zes spelers, drie trainers en een verzorger te ontslaan. Desondanks zal Sparta volgens Van den Boer komend seizoen in de eerste divisie mogen spelen.