F1: Button naar BAR

hensenhans had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks dat het nog officieel bevestigd moet worden rijdt Jenson Button volgend jaar voor BAR. Afgelopen weekend vonden de besprekingen plaats tussen Button en zijn management aangaande de contractuele optie van Frank Williams op Button. De Renault-coureur bracht in de afgelopen week een bezoek aan Sauber, maar eergisteren nam hij afstand van teams die niet alles hebben wat er nodig is om te winnen. Ook verklaarde hij het liefst te racen voor een Brits team.

Teambaas Dave Richards van BAR wilde het bericht gisteren bevestigen noch ontkennen. "Hij is een vriend van mijn zoon sinds ze een of jaar twaalf zijn, samen in karts raceten, dus ik zie Jenson regelmatig", ontweek hij de vraag of hij in gesprek is met de Britse coureur. "Dit is duidelijk niet de plaats waar je mededelingen doet over met wie je spreekt en met wie niet."

Wel liet Richards weten dat hij Villeneuve wil behouden. In de afgelopen weken stelde hij publiekelijk het salaris van de Canadees ter discussie, maar na het succes van BAR in de Britse Grand Prix lijkt alles weer koek en ei. "Mijn eerste prioriteit is de relatie met Jacques voort te zetten en zijn situatie voor de lange termijn veilig te stellen." Villeneuve zei donderdag al dat hij bij BAR wil blijven en nu hint Richards op een nieuw meerjarencontract.

"Ik zou hem graag voor de lange termijn willen houden. Ik heb hier besprekingen over gevoerd en ik geloof dat hij ook wel graag langer wil blijven." Volgens Richards wordt er nog steeds gesproken over het inkomen van Villeneuve. "Dat is een lopende discussie."