Rivaldo vertrekt bij Barcelona

Rivaldo zal niet langer bij Barcelona spelen. De nu 30-jarige Braziliaanse speler die in 1997 overkwam van Deportivo La Coruna is het met Barcelona eens geworden over ontbinding van zijn nog één jaar doorlopende contract. Volgens een mededeling op de website van Barcelona vindt zowel Rivaldo als Barcelona dat dit de beste oplossing is.

In 1999, tijdens de vorige regeerperiode van Van Gaal bij Barcelona, kwam Rivaldo met zijn trainer in conflict. Van Gaal wilde dat Rivaldo linksbuiten stond, terwijl de Braziliaan liever centraal speelde. Van Gaal verbande Rivaldo toen zelfs naar het tweede elftal. Omdat Louis van Gaal als coach is teruggekeerd bij Barcelona, wilde Rivaldo weg.

Het is nog niet bekend naar welke club Rivaldo nu gaat. Er was al sprake van dat Real Madrid interesse zou hebben. Maar die club liet nog voor de breuk tussen Rivaldo en Barcelona weten dat het niet wilde stoken in de relatie tussen Rivaldo en Barcelona. Nu kan Real Madrid dus vrij handelen, maar hier is verder nog niets over bekend.