Papegaai neemt trein naar Vlissingen

Achiel, Topfenbaecker, gerritdekzijl, edwtie, SvenG, spdk en FlopGun hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verdwaalde 5-jarige papegaai uit Goes is gisteren in zijn eentje in de trein naar Vlissingen gaan zitten. Toen de conductrice kwam om de kaartjes te controleren, ontdekte ze het dier op ťťn van de banken van de verder lege coupť. Ze ving de papegaai in een kartonnen doosje om het vervolgens in Vlissingen over te dragen aan P. van de Berg van de dierenbescherming.

Het was in eerste instantie lastig om te achterhalen waar het beestje vandaan kwam. 'We hebben al enkele malen gevraagd waar hij vandaan komt, maar hij maakt bijna alleen kakelgeluiden. Hij moet dus in de buurt van kippen wonen. Ook de hond lijkt hij niet eng te vinden.', aldus Van de Berg.

De eigenaar van de papegaai had de vermissing bij de politie gemeld, waardoor het beestje gistermiddag toch nog bij zijn baasje kon worden afgeleverd. Het baasje, A. van Hamburg uit Goes, zegt dat de papegaai dinsdagochtend vroeg was ontsnapt. 'Ik denk dat hij bij toeval op het station is terechtgekomen en de trein is ingevlogen omdat hij daar mensen zag. Sammy is gek op mensen en op honden.' Ondanks zijn vlucht mag hij van zijn baas in huis vrij blijven rondvliegen.