Vrouwen met snor geliefd in Roemeens plaatsje

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwen met een snor, in het Westen worden ze over het algemeen verafschuwd, maar in het Roemeense plaatsje Baleni-Sirbimogen mogen ze trots zijn op hun extra beharing. De inwoners van het plaatsje vinden snorren een teken van betrouwbaarheid en vruchtbaarheid.

In het plaatsje zijn een hoop vrouwen met veel haar boven de mond te vinden en de mannen hebben daar geen enkel probleem mee. "We denken dat ze vruchtbaarder zijn", aldus een mannelijke inwoner. "De meisjes met snorren zijn zeer plichtsgetrouw en worden als eerste ten huwelijk gevraagd." De 47-jarige Maria Nitoi denkt er dan ook niet aan om haar snor af te scheren. "Ik ben blij met mijn uiterlijk en mijn man ook. Dat ik een snor heb, betekent dat ik speciaal ben."

Hormoon

Een snor bij vrouwen is meestal het gevolg van overgevoeligheid voor het mannelijke endrogene hormoon, dat bij iedere vrouw in het bloed zit. Simpele en goedkope manieren om van een snor af te komen zijn: Het epileren met een pincet of het bleken van de haartjes met citroensap. OntharingscrŔmes doen ook hun werk.

Om je snor wat langer te laten verdwijnen, kun je je bij de schoonheidsspecialiste laten harsen. Wie de snor voorgoed vaarwel wil zeggen, kan zich elektrisch laten ontharen.