Van der Valk-medewerkster besmet met legionella

Zondag is een medewerkster van het Van der Valk-motel in Gilze-Rijen in het ziekenhuis opgenomen toen bij haar werd geconstateerd dat zij was besmet met de legionellabacterie. De 55-jarige vrouw is hoofd van de huishouding in het motel.

De GGD is een onderzoek begonnen of de vrouw de besmetting heeft opgelopen tijdens haar werk of ergens anders. Een woordvoerder van Van der Valk vindt het "triest" dat de vrouw is opgenomen in het ziekenhuis, maar om het verband te leggen met de besmetting en Van der Valk vind hij "te makkelijk". "In de dertig jaar dat het gebouw er staat is er nooit iets mis mee geweest. Het kan dus goed zijn dat deze mevrouw de besmetting ergens anders heeft opgelopen.", aldus de woordvoerder.

Volgens de woordvoerder kan Van der Valk ook aantonen dat de leidingen legionellavrij zijn. "Het ministerie is hier in april geweest om te controleren, alle papieren waaruit blijkt dat de waterleiding legionellavrij is zijn aanwezig." Desondanks laat Van der Valk volgens de woordvoerder zo snel mogelijk een extern bureau een onderzoek uitvoeren naar het functioneren van de waterleiding.