Love Parade minder in trek bij ''ravers''

De Loveparde in Berlijn trekt steeds minder bezoekers. In 1999 kwamen ruim 1,5 miljoen 'ravers' op het festival af, een jaar later zakte dat naar 1,3 miljoen. Vorig jaar bezochten 800.000 feestgangers het festijn. Dit jaar zijn het er naar schatting ruim 400.000.

Velen denken dan ook dat het over is met de magie van de dansparade. Kenners vinden dat trance-muziek de 'underground' heeft verlaten en dat het nu niets meer is dan een commerciŰle melkfabriek van de platenindustrie. De organisatie denkt echter dat het rave-publiek door een mogelijke aanwijzing, dat er een terroristische aanslag plaats zou vinden, het dit jaar af laat weten. En vorig jaar zou er verwarring zijn geweest over de datum van Love Parade.

Zware storm

Niettemin zijn er vandaag in Berlijn 2.000 agenten, 1.000 medici, 500 strategisch geplaatste toiletten, en ruim 40 trucks met stampende dance-beats ingezet om de honderdduizenden liefhebbers die wel zijn gekomen te vermaken. Tot overmaat van ramp heeft de weersdienst een stormwaarschuwing gegeven, waardoor de afsluitende parade wellicht niet door kan gaan.

Volgens de voorspelling raast de storm tussen 20.00 uur en 21.00 uur over het centrum van Berlijn. Afgelopen woensdag vielen acht doden bij hevige onweer in de Duitse hoofdstad.