Vereniging komt met 'zelfmoordtassen'

Rembrand20 en FlopGun hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische vereniging voor vrijwillige euthanasie heeft aangekondigd plastic 'zelfmoordtassen' te gaan verspreiden onder haar leden. De tassen, uitgerust met een elastieken sluiting, kan iemand strak om de nek binden.
Overigens maakt een krant er melding van dat er op de tassen een waarschuwing staat dat ze niet over het hoofd mogen worden getrokken.

De Australische autoriteiten zeggen flink in de maag te zitten met de zogeheten 'exit-tassen'. Momenteel laat de regering onderzoeken of de vereniging de wet overtreedt. Of de wet wordt overtreden is zeer twijfelachtig, want bij de tassen wordt geen handleiding verstrekt aan mensen die uit het leven willen stappen. Volgens de vereniging staan er al vijftig mensen op de wachtlijst om een tas te ontvangen.

Een woordvoerder van de vereniging zegt in een Australische krant dat de tassen een goed middel kunnen zijn om zelfmoord te plegen. "Er is een speciale manier om de tas vast te zetten en dan ga je slapen. Een dood als gevolg van een tekort aan zuurstof is een vredige dood", vindt hij. De vereniging presenteert de tas officieel op 20 augustus. Zij denkt er uiteindelijk ongeveer 500 te kunnen slijten.