Trio uit R'dam ontvoerde drie vrouwen

Drie Rotterdammers, K.B. (24) en zijn kompanen M.E. (24) en N.E. (geen familie, 23) zijn verantwoordelijk voor de nachtmerrie van drie vrouwen die afzonderlijk van elkaar ontvoerd, beroofd en (twee van hen) verkracht werden. Met de vraag ,,Kunt u mij de weg naar ... vertellen?'' lokten ze de vrouwen naar hun auto, trokken ze naar binnen en reden naar Rotterdam. Daar werden ze in een pand verkracht en ontdaan van hun bezittingen.

Op 24 september zullen de verdachten terechtstaan voor de Alkmaarse rechtbank. De komende weken verschijnen ze echter eerst als getuigen bij de Alkmaarse rechter-commissaris. Dit omdat de heren elkaar de schuld toespelen bij de verkrachting van een slachtoffer uit Alkmaar.

Wel is duidelijk dat de vrouwen, afkomstig uit Rotterdam, Amsterdam en Alkmaar bang werden gemaakt met een vuurwapen en dreigende taal. In elk geval kreeg de Alkmaarse een deken of een doek over haar hoofd toen ze ergens naar toe werd gebracht. De slachtoffers raakten geld, bankpassen, mobiele telefoons en andere persoonlijke bezittingen kwijt. Uiteindelijk leidde het kenteken van de gebruikte auto de politie naar de Rotterdammers.