F1: Arrows in grote problemen

Ferrari4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ziet ernaar uit dat we het tweede Formule 1 team in zeven maanden gaan verliezen. Op dit moment is Arrows hard op zoek om het geld bij elkaar te krijgen om de Cosworth motoren voor de komende Grand Prix te betalen. Volgens Niki Lauda heeft Arrows reeds drie betalingen gemist en het openstaande bedrag van 3.6 miljoen Britse ponden moet betaald worden alvorens de motoren vrijgegeven worden.

Cosworth's commerciële directeur Bernard Ferguson zei: "Arrows probeert het geld bijelkaar te krijgen. Ik weet dat het maar om een paar miljoen gaat maar ik kan de motoren niet leveren voordat het geld binnen is. Arrows gelooft er nog steeds in dat ze in staat zijn om het geld op tijd binnen te hebben, we zijn bereid om hen te steunen omdat we in ze geloven maar we zijn niet bereid om de rol van sponsor te spelen."

Dit is niet het enige probleem dat Arrows heeft, eerder is er een rechtzaak geweest tussen Tom Walkinshaw en investeringsbank Morgan Grenfell. De laatste, die ongeveer 45 miljoen Britse ponden in Arrows heeft geinvesteerd, wil voorkomen dat Walkinshaw zijn inboedel verkoopt aan Red Bull eigenaar en een consortium van Brazilliaanse investeerders.

Rechter mr. Justice Lightman zei dat Arrows zich in een 'netelige financiele situatie' bevindt. Hij voegde daaraan toe dat Arrows eventueel zelfs voor fraude aangeklaagd kan worden. Het Arrows management is verantwoordelijk voor het voortdurend insolvente handelen en als Arrows in liquidatie of faillissement gaat, wat niet onwaarschijnlijk lijkt, dan zullen de crediteuren hun heil zoeken in het aanklagen van de directie voor het incorrect en frauduleus handelen", aldus mr. Lightman. De advocaat van Arrows zei dat er een 'klein wonder' nodig was om het team nog van de ondergang te kunnen redden.

De auto's van Arrows zijn inmiddels op het circuit aanwezig waar men tot 10.00 uur de tijd heeft om ze ter keuring bij de FIA aan te bieden, dit is ook het uiterlijke tijdstip waarop Cosworth het uitstaande bedrag binnen wil hebben. Als Arrows niet start verliezen ze het recht om in het kampioenschap te blijven alsmede een heftige boete van 600.000 Britse ponden van de FIA voor het niet deelnemen aan een Grand Prix.