Vliegtuigen crashen bij Bodenmeer

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vlakbij ▄berlingen zijn twee vliegtuigen op 12 kilometer hoogte tegen elkaar gebotst en vervolgens neergestort. Er zijn waarschijnlijk 71 doden gevallen.

Het gaat om een Wit-Russiche Toepolev 154 en een Boeing 757-vrachttoestel van DHL. De Toepolev vloog met 69 mensen aanboord, onder wie 8 kinderen, de Boeing 757 had 2 mensen aanboord. De Toepolev die op weg was van Moskou naar Barcelona was door de verkeersleiders al twee keer gesommeerd lager te gaan vliegen.

Update:
Een kwartier voor middernacht botste de twee toestellen op elkaar. Delen van het vliegtuig, veelal brandend, zijn neergekomen in een straal van dertig kilometer. Deze brokstukken hebben veel schade aangericht in woongebieden. Op de grond zijn vooralsnog geen slachtoffers gevallen, wel staan enkele gebouwen in brand.

Alle hulpdiensten zijn massaal ingezet. Reddingswerkers zijn bij verschillende delen van het toestel aangekomen. Volgens een politieagent zouden er 'alleen doden en geen overlevenden' zijn. Volgens getuigen was een grote vuurbal in de lucht te zien.

De luchthaven van Zurich heeft het ongeluk inmiddels bevestigd. De Toepolev-piloot had wel opdracht gekregen om op andere hoogte te gaan vliegen, aldus de Duitse minister van Verkeer, maar gaf hier geen gehoor aan. De Boeing probeerde de botsing alsnog te voorkomen, maar dit mocht niet baten.

Inmiddels is al ÚÚn zwarte doos van de Toepolev gevonden. Deze wordt nu onderzocht door het Bureau voor Luchtveiligheidsonderzoek in Braunschweig.


Een archief foto van een Toepolev