Amerikaanse joden kwaad op FBI

Joodse organisaties in de VS zijn woedend op Robert Mueller, directeur van de FBI, omdat hij gisteren een toespraak hield voor de Amerikaanse Raad van Moslims. Mueller erkent dat er uit moslim-hoek wel eens omstreden uitspraken zijn gekomen, maar hij zo zei hij, 'de VS moet als natie de rangen sluiten'.

De leider van de Zionistische Organisatie van Amerika, Morton Klein, meent dat Mueller de fout is ingegaan omdat hij toenadering heeft gezocht tot een organisatie die herhaaldelijk en in het openbaar de terroristische organisaties Hezbollah en Hamas heeft geprezen. Mueller zou met zijn optreden steun aan het terrorisme legitimeren.

Mueller zelf zei dat hij juist wilde proberen de relatie met de moslims te verbeteren. Die klagen over de vele onterechte arrestaties sinds 11 september en stellen dat zij vaak worden lastiggevallen en uitgescholden. Volgens het Amerikaans-Arabische Antidiscriminatie Comité zijn er sinds 11 september meer dan 100 Arabieren of Arabisch ogende personen door achterdochtige bemanningen met geweld uit vliegtuigen gezet.